Onlangs ontving de gemeenteraad Raadsinformatiebrief ( 2019-013) van het College van B&W over de “stand van zaken bindend adviesprocedure Amersfoort-Vahstal ”. Het betreft een langdurend conflict over het wel of niet nakomen van afspraken over ontwikkelmogelijkheden in Amersfoort.
Menno Fousert volgt Ben Stoelinga (68) op, medeoprichter en sinds 2014 fractievoorzitter van de lokale partij. Amersfoort2014 heeft sinds de verkiezingen in maart 2018 drie zetels in de gemeenteraad van Amersfoort en is daarmee de grootste lokale partij in de gemeenteraad.
Amersfoort2014 begrijpt niets van de gang van zaken rond de sloop van het Sportfondsenbad en het ontbreken van informatie over de destijds aangelegde fundering. Wie is hiervoor verantwoordelijk en wie draait voor de kosten op?
Op 29-01-2019 ontving de gemeenteraad Collegebericht 2019-017 over de stand van zaken vernieuwbouw inclusief uitbreiding van het Stedelijk Gymnasium JvO. Hierin wordt medegedeeld dat de gemeente Amersfoort het recht op verlenging van het tijdelijke onderkomen van het JvO aan de Zangvogelweg gaat veiligstellen, omdat de bouwheer heeft aangegeven dat er tijdens de sloop vertraging is ontstaan vanwege het aantreffen van meerdere onbekende asbestbronnen.
Amersfoort2014 wil van de raadsfracties vernemen of zij ook nader onderzoek willennaar de rollendie de gemeente Amersfoort en Amersfoort in C bij Museum Oud Amelisweerd (MOA) hebben gespeeld en in het bijzonder na het op 14 augustus 2018 uitgesproken faillissement.
Op 6 maart 2018 heeft de Raad 2 moties aangenomen, waarin het College wordt verzocht een bewonersavond te organiseren om te praten over o.a. visie, participatie en draagvlak, respectievelijk om gesprekken tussen ontwikkelaar en bewoners te faciliteren met als doel een door bewoners en ontwikkelaar gedragen proces over een verbeterde ruimtelijke inpassing van zonnevelden in Vathorst-Noord met inbegrip van de groen-recreatieve invulling.
Uit antwoorden van het College van B&W op vragen van Amersfoort2014 over het recente faillissement van Museum Oud Amelisweerd (MOA) blijkt dat het Amersfoortse College alle verantwoordelijkheid voor het storten van ruim € 2.455.000 gemeenschapsgeld in de bodemloze MOA- put afschuift op de mede door de gemeente Amersfoort ingestelde Stichting MOA.
De omwonenden zijn boos en hebben de media een persbericht gestuurd. Naar nu blijkt heeft het College een aangenomen motie niet uitgevoerd! Amersfoort2014 wil daarover snel opheldering!
Tijdens de algemene leden vergadering op 13 december is uitgebreid stilgestaan bij het 5-jarig bestaan van Amersfoort2014.
De fractie van Amersfoort2014 wil een raadsenquête instellen over de rol van de gemeente Amersfoort en ‘Amersfoort in C’ in het dossier MOA.
Begin november 2018 verscheen het onderzoeksrapport over het faillissement van het Museum Oud Amelisweerd. Uit dat onderzoek blijkt dat vanuit de gemeente Amersfoort maar liefst 2.485.000 mln. euro is betaald in de afgelopen jaren aan een zinkend schip. Nog erger is het dat nu pas duidelijk wordt dat al vanaf het begin bekend was dat het zou gaan mislukken!
Is Amersfoort2014 wel volledig geïnformeerd door dit College op 9 oktober, waarom werd er gezwegen over het Tiny Houseplan en waarom is het plan van Partou-kinderopvang niet echt serieus genomen door het College?
Op 9 oktober 2018 heeft Amersfoort2014 antwoord ontvangen van het College op schriftelijke vragen over de dreigende sluiting van de Partou-kinderopvang in het Bergkwartier ( 2018-079).
Volgens het onderzoeksprogramma Zembla heeft afvalbedrijf Vink illegaal vervuilde grond geleverd voor de bouw van twee nieuwe wijken in Barneveld. Vink verricht ook werkzaamheden in Amersfoort, waaronder de sloop van het Sportfondsenbad.
Op 25-9-2018 ontvingen we de antwoorden van het College op de schriftelijke vragen 2018-069. Inmiddels hebben we de vertrouwelijke specificatie van de door het College ingediende boetebedrag van € 300.000 euro kunnen inzien. Daarvoor dank. Over het antwoord op vraag vier hebben we vervolgvragen.
Onlangs beantwoordde het Amersfoortse College van B&W de schriftelijke vragen van Amersfoort2014 over de dreigende sluiting per 1 februari 2019 van de kinderopvang van Partou in het Bergkwartier. Op dit moment is de Partou-kinderopvang ondergebracht in de locatie van het Leger des Heils aan de Prins Frederiklaan.
In de omgevingsvisie van de provincie Gelderland 2018 wordt aangegeven welke gebieden de provincie Gelderland geschikt of ongeschikt acht voor de aanleg van zonneparken. Het gebied van de provincie grenzend aan Vathorst-Noord wordt in deze visie beoordeeld als een gebied waar grote zonneparken niet mogelijk zijn, omdat de kernkwaliteiten van dit gebied niet te combineren zijn met grote zonneparken.
Uit de begroting van 2019-2022 blijkt dat het College bijna 2.4 miljoen uitgeeft in de komende jaren aan de twee extra wethouders! En dat alleen maar omdat ze er niet uitkwamen bij de onderhandelingen en toen maar kozen voor 2 wethouders voor elke partij met zes zetels. Alleen maar vanwege het politieke spel!
Op 20 juni 2018 heeft het College een brief ontvangen van de oudercommissie Partou Prins Frederiklaan. Op 6 september 2018 is deze brief doorgezonden aan alle fractievoorzitters.
De oudercommissie maakt zich ernstig zorgen over de continuïteit van de kinderopvang in de wijk Bergkwartier.
De oudercommissie maakt zich ernstig zorgen over de continuïteit van de kinderopvang in de wijk Bergkwartier.
In de geconsolideerde Omgevingsvisie van de provincie Gelderland 2018 wordt onder meer aangegeven welke gebieden de provincie Gelderland geschikt of ongeschikt acht voor de aanleg van grote zonneparken (> 2 ha).
Naar aanleiding van het artikel “Westelijke Ontsluiting gebouwd op drijfzand” van de stichting ‘Groen in Amersfoort’ zijn bij ons een aantal vragen gerezen. Door wethouder Kraanen is dit artikel op social media bestempeld als “factfree” en worden de door de stichting gepresenteerde getallen aangeduid als “feiten” (tussen aanhalingstekens) waarmee hij lijkt aan te geven dat de door de stichting gepresenteerde informatie niet juist is.