Thomas van der Eerden volgt Menno Fousert op als fractievoorzitter van Amersfoort2014. Sinds de verkiezingen van 2022 is Amersfoort2014 met vier zetels de grootste lokale partij in de gemeenteraad van Amersfoort.
Thomas van der Eerden volgt Menno Fousert op als fractievoorzitter van Amersfoort2014. Sinds de verkiezingen van 2022 is Amersfoort2014 met vier zetels de grootste lokale partij in de gemeenteraad van Amersfoort.
De begroting 2025-2028 is de laatste begroting waar dit college qua uitvoering nog echt wat mee kan doen. Nog 16 maanden tot de verkiezingen. En hoewel wij de afgelopen jaren best felle debatten hebben gehad met dit college, zien wij best positieve ontwikkelingen die in gang zijn gezet tijdens deze raadsperiode.
Op 17 september lag het bestemmingsplan De Nieuwe Stad voor aan de Raad. De Nieuwe Stad is het gebied naast het Eemplein, wat al vele jaren in ontwikkeling is. De voormalige Prodent fabriek is een bekend gebouw binnen de Nieuwe Stad waar nu onder andere een MBO-opleiding en restaurant in gevestigd zijn. Veder bevinden zich in de Nieuwe Stad restaurants als Kroast, poppodium Fluor, adviesbureau Twynstra Gudde en het Lokaal.
Amersfoort2014 zet zich sinds 2014 in voor een betere gemeente Amersfoort. Een gemeente waarin meer naar de inwoners wordt geluisterd. Een gemeente waarin meer logische samenhang zit in de plannen en waar weloverwogen met gemeenschapsgeld wordt omgegaan.
Amersfoort2014 wil een overheid die zich dienstbaar opstelt. Politiek die werkt voor de inwoners, de wijken, de stad en de dorpen. Met meer ruimte voor openheid, openbaarheid en vroegtijdige inspraak. Het gesprek voeren over wat we willen met Amersfoort maar ook steeds aandacht houden voor hoe we dat samen gaan bereiken.
We vinden dat verduurzamen zowel moet gaan over vandaag als over morgen. We werken met urgentie aan meer groen, biodiversiteit, gezondere lucht voor Amersfoorters, beweegvriendelijkere openbare ruimte, meer ruimte voor mensen en aandacht voor een toekomstbestendige balans tussen mens en natuur.
We willen ons initiatief het “Deelakkoord Duurzaamheid” voortzetten. Verbranden van houtige biomassa gaan we tegen en we gaan op zoek naar betere oplossingen, zoals geothermie. We zetten in op meer aandacht voor woningverbetering. Dit bestrijdt ook direct de energiearmoede. Zonnepanelen zien we op de daken en niet in natuur of het groene landschap. We staan kritisch ten opzichte van het plaatsen van grote windmolens in onze dichtbevolkte gemeente. Duurzame en actieve mobiliteit vinden we belangrijk vanuit duurzaamheids,- en gezondheidsperspectief en is onderdeel van de wijkplannen.
Megalomane plannen, zoals een nieuw stadhuis voor voorlopig 108 miljoen euro, zijn de bijl aan de wortel van goed en verantwoord omgaan met het geld van de Amersfoorters. We willen geen lastenverzwaring voor onze inwoners, we streven naar betaalbare basisvoorzieningen.