Naar en vanuit de binnenstad op zaterdagen en bij grote evenementen

Gratis openbaar vervoer voor iedereen op de zaterdagen en bij grote evenementen om verkeerschaos in de binnenstad te voorkomen.

Amersfoort2014 is voor een autoluwe binnenstad en kiest voor duurzame stadsdistributie. De transportritten in de stad zijn erg duur voor de vervoerder. Deze ritten zijn tijdrovend, kostbaar en vervuilend. Bovendien beperken milieuzones, venstertijden en andere restricties in de binnenstad de mogelijkheden voor vrachtverkeer. Daarom is het aantrekkelijk om te kiezen voor klein elektrisch vervoer (vrachtwagens, scooters, fietsen).

  1. gratis openbaar vervoer op zaterdag en bij evenementen naar en van de binnenstad om het autoverkeer te verminderen; autoluw maken van de binnenstad voor bezoekers; het stimuleren van duurzame bevoorrading in de binnenstad en bij vervoersdiensten;
  2. met betrekking tot luchtkwaliteit en reductie fijnstof: maatregelen nemen bij plaatsen/locaties die kwetsbaar zijn volgens de meest recente metingen. Een integrale aanpak om elektrisch vervoeren te stimuleren: bezorgen (scooters), elektrisch bevoorraden (binnenstad), elektrisch varen en aanleg laadpunten. Bij alle plannen de inwoners en belanghebbenden tijdig betrekken.
  3. verbod op varen met brandstofmotoren uitstellen tot 2024 om eigenaren de kans te geven de financi├źn te regelen voor de overschakeling op elektrisch varen. De communicatie hierover moet verbeterd en ge├»ntensiveerd worden

Zie verder het uitgebreide verkiezingsprogramma

mailinfo@amersfoort2014.nl
facebook/amersfoort2014 youtube/amersfoort2014 twitter@amersfoort2014

Please publish modules in offcanvas position.